Housekeeping – data

feb 5, 2015

Naarmate de tijd verstrijkt is de werkelijkheid vaak niet langer meer in sync met de gegevens in de systemen. We hebben situaties meegemaakt bij klanten waarbij er volgens de ICT systemen nog steeds veel (en vaak zeer verouderd) materiaal op voorraad zou zijn, terwijl deze in werkelijkheid niet meer aanwezig was. Je vraagt je af hoe hier mee is omgegaan vanuit boekhoudkundig en financieel perspectief? To say the least…
  • Data opslag groeit maar door; zelfs tot een punt waarbij een herinstallatie langer duurt dan hetgeen voor een herstart overeengekomen is en acceptabel is voor de organisatie;
  • Data migraties worden zwaar beïnvloed door het feit dat je rekening moet houden met al die verouderde data, zonder dat ze waarde toevoegen;
  • Voor ieder kwaliteitsproject met betrekking tot data kan op geen enkele wijze een baseline worden vastgesteld; verouderde data vervuilt elke meeting dusdanig dat deze geen zinvolle informatie verschaffen.
Er zijn oplossingen om deze problemen het hoofd te bieden: variërend van eenmalige opschoningsacties tot meer structurele, zoals een compleet ontwerp met processen die toezien op de volledige levenscyclus van master data. Graag vertellen we u hoe we u van dienst zouden kunnen zijn. Laat het ons weten!

0 reacties

Home » Housekeeping – data

You can now take advantage from the approach as well. Interested?